Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia

  • Publikacja
  • 18/03/2013

 Karkówka Malajska z rockową nutą.

 

 

W najbliższą niedzielę smakosze Tarnowa i okolic po raz kolejny zbiorą w się w Hotelu Tarnovia na trzeciej edycji gotowania z VIP-ami. Tym razem charyzmatyczny wokalista Rafał Huszno, lider Totentanz, jednego z najlepszych polskich zespołów rockowych, śpiewająco wykona swoje popisowe danie. Co to będzie? Karkówka Malajska!


Po posłance Urszuli Augustyn i redaktorze Jerzym Kosibie, przyszedł czas na prawdziwie mocne uderzenie w podniebienie. – Rafał to klasyczne zwierzę i sceniczne, i kulinarne. Widać, że gotuje z pasją. Wykonał kawał dobrej roboty – ocenia Paweł Piszczek, wydawca portalu Cos na Ząb TV.

 

 

Nie zdradzając wszystkich tajemnic, możemy powiedzieć, że wyjątkowy smak grillowana karkówka zawdzięcza marynacie bogatej w azjatyckie przyprawy, ale też miód i wino. Jak powiedział Rafał Huszno, to jego autorski tuning autentycznego malajskiego przepisu.


Do mięska Rafał przygotował starter z awokado oraz sałatkę skomponowaną z orzechów, suszonych, wędzonych śliwek, żółtego sera, czosnku i majonezu. 


Niedzielne gotowanie w Hotelu Tarnovia jak zwykle odbywa się w formule brunchu: za 30 złotych jesz ile chcesz. – A wybór duży i smaczny. Przystawki, sałaty, zupy, dania mięsne, rybne i wegetariańskie, desery – mówi Joanna Dobroś, wiceprezes Hotelu Tarnovia. – Zapraszamy na brunch, jak co miesiąc. Za 30 złotych można biesiadować do woli.


Brunch tradycyjnie rozpocznie się o godzinie 13.00 premierą filmu z gotowania Rafała Huszno i degustacją jego potrawy.