Chrzan z jajkiem

  • Publikacja
  • 28/03/2013

 Chrzan w tej wersji, to prosty i smaczny dodatek, którego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Można go podawać do wędlin, kiełbasy, jajek, czy też z chlebem.

 

 

Składniki:


6 łyżek wody
6 łyżek octu (jeżeli chrzan jest świeżo starty, a jeżeli ze słoika to 1 łyżka)
1 łyżka cukru
6 jajek
6 łyżek chrzanu
1 łyżka masła
sól do smaku


Jajka roztrzepać trzepaczką lub mikserem, następnie wlać je do gotującej się zalewy z wody, octu, cukru i soli. Mieszać, aż powstanie gęsty budyń. Po odstawieniu z ognia dodać masło, a po chwili gdy przestygnie dodać chrzan. Doprawić do smaku. 


Smacznego!

 

 

Monia.