Lasagne Barbary

  • Publikacja
  • 27/05/2013

 Nie ma żadnej przesady w stwierdzeniu, że tłumy tarnowskich smakoszy szturmowały w niedzielę restaurację Hotelu Tarnovia. Ale nic w tym dziwnego, gdy weźmie się pod uwagę, że gwiazdą V edycji Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia była powszechnie znana, ceniona i lubiana Barbara Quirino. Włoszka z urodzenia, tarnowianka z wyboru. A jej lasagne, którą zaserwowała – kulinarne marzenie!

 

 

Gotowało ich już pięcioro: posłanka Urszula Augustyn podała indyjską rozkosz, dziennikarz Jurek Kosiba - tagliatelle z łososiem, muzyk Rafał Huszno - malajską karkówkę, radna Małgorzata Mękal - tort z polędwicy w zredukowanym winie i wreszcie lektorka włoskiego na PWSZ Barbara Qurino klasyczną lasagne. – Każde danie inne, każde naprawdę smaczne. Lasagne Barbary wyjątkowe: świetnie zbilansowane, a jednocześnie pikantne, dzięki peperoncino. Miałbym poważny problem, by wybrać najlepszą z dotychczasowych propozycji – ocenia Paweł Piszczek, juror, krytyk kulinarny, wydawca portalu Coś na Ząb TV. 

 


Taki sam problem mają zapewne uczestnicy niedzielnych brunchy, którzy wystawiają swoje oceny na specjalnej ankiecie. – W ostatnią niedzielę czerwca, kolejne gotowanie, kolejny brunch, kolejna gwiazda i jednocześnie wybór najlepszej z 6 dotychczasowych potraw oraz losowanie nagrody dla uczestników naszej zabawy – zapowiada wiceprezes zarządu Hotelu Tarnovia, Joanna Dobroś. – Już dzisiaj serdecznie zapraszamy. 


Przypomnijmy, że na podstawie wystawionych przez uczestników brunchy ocen, wybrana zostanie najwyżej oceniona potrawa, która wejdzie na stałe do menu Tarnovii. Filmy i przepisy z wszystkich dotychczasowych brunchy dostępne są na portalu Coś na Ząb www.cosnazab.tv