Letnia sałatka

  • Publikacja
  • 14/06/2013

 Letnia sałatka to bardzo szybki i prosty sposób na pełnowartościową i zdrową przekąskę. Obecna pora roku sprzyja wysypowi owoców i warzyw, które można wszędzie nabyć. Dlatego do jej przygotowania można użyć przeróżnych składników, według uznania. 

 

 

Składniki:
Listki zielonej sałaty,
Rzodkiew,
Zielony ogórek,
Pomidory,
Szczypiorek,
Czerwona cebula,
Ser feta,
Sól, pieprz.
Sos vinegret:
2 łyżki oliwy,
Sok z ½ cytryny,
1 łyżeczka musztardy,
2 łyżki octu jabłkowego,
Szczypta soli i cukru.


W osobnym naczyniu przygotować sos vinegret. Następnie po pokrojeniu wszystkich składników na sałatkę, polać je sosem i dokładnie wymieszać. Smacznego!

 

 

Monia.