Pappardelle Jakuba z Czarnolasu
- Publikacja
- 29/07/2013
Było gorąco! W sensie dosłownym oraz pod względem emocji. Goście zgromadzeni na niedzielnym brunchu w Hotelu Tarnovia z niecierpliwością oczekiwali na vipowskie danie. Tym razem swoją przebojową potrawę zaprezentował tarnowski radny Jakub Kwaśny.
Pappardelle Jakuba z Czarnolasu to pierwsze danie II edycji kulinarnej zabawy „Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia”. Szerokie, jajeczne makaronowe wstążki w delikatnym sosie na bazie serka mascarpone, suszonych pomidorów, szynki szwardzwaldzkiej, czosnku, cebuli i pieczarek smakowały wybornie. – Dobrze zbilansowane smaki delikatnego serka z wyrazistymi pomidorami i dojrzewającą szynką stanowiły o sile potrawy – ocenia Paweł Piszczek, wydawca portalu Coś na Ząb TV. – Wszystkich, którzy nie byli na brunchu zapraszam do obejrzenia filmu na naszym portalu www.cosnazab.tv
Specjalnie dla uczestników brunchu kilkanaście smacznych dań przygotował szef kuchni Tarnovii. Tym razem w menu wybijały się świetny krem z dyni oraz pieczone schab i karkówka z kluseczkami śląskimi i kapitalnym sosem pieczeniowym podkręconym czerwonym winem.
Kolejny brunch w ostatnią niedzielę sierpnia. Początek tradycyjnie o godzinie 13.00.
Zdjęcia: Jakub Piszczek