Śledzik i Sałatka Mamy Narożańskiej

  • Publikacja
  • 24/09/2013

 To już dziewiąty raz tarnowscy smakosze będą mogli zakosztować potrawy znanego tarnowianina, poznać jego najlepszy przepis. Tym razem, w ramach projektu Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia, wiceprezydent Tarnowa Henryk Słomka-Narożański ze swoim rodzinnym przepisem. – Takiego śledzia i taką sałatkę robiła moja mama – mówi. – Przystawka jest tak dobra, że stanowi stały punkt menu, jakie przygotowujemy naszym gościom. 

 

 

- Nie zdradzając przepisu, trzeba przyznać, że śledzik jest wyborny i bardzo dobrze pasuje do niego towarzysząca mu sałatka – potwierdza Paweł Piszczek, krytyk kulinarny, wydawca portalu Coś na Ząb TV. – Co istotne, widać było dużą pasję i spory profesjonalizm naszego gościa podczas przygotowywania dania.


Śledź i Sałatka Mamy Narożańskiej, bo taka jest nazwa potrawy, do skosztowania już podczas najbliższego brunchu w restauracji Hotelu Tarnovia. – Zapraszamy serdecznie wszystkich smakoszy dobrej kuchni – mówi Joanna Dobroś, wiceprezes Hotelu Tarnovia. – Oprócz śledzia i sałatki, jak zwykle przygotowaliśmy mnóstwo dań: zupy, sałatki, dania mączne, rybne, mięsne, dodatki, desery, każdy znajdzie coś dla siebie, a wszystko w dobrze już znanej formule płacisz 30 złotych i jesz, ile chcesz.


Przypomnijmy, że brunch tradycyjnie rozpocznie filmowa premiera z gotowania gościa i degustacja jego potrawy, a potem do wyboru do koloru - dania przygotowane przez szefa kuchni. Początek brunchu o godzinie 13-stej w restauracji Hotelu Tarnovia w najbliższą, tradycyjnie ostatnią, niedziele miesiąca.