Pomidorowa pod dyrygencką batutą
- Publikacja
- 22/10/2013
- Tagi
- Tarnów, Hotel Tarnovia, gotowanie, znani, niedziela
Już w najbliższą niedzielę 27 października kolejny brunch i kolejne, dziesiąte w tym roku, kulinarne spotkanie ze znanymi tarnowianami. Tym razem swój popisowy przepis zdradzi Anna Podkościelna-Cyz, dyrygentka chóru Gos.pl, wiolonczelistka w Tarnowskiej Orkiestrze Kameralnej.
Pani Anna przygotuje toskańską zupę pomidorową. – To danie ma dwie zasadnicze zalety, jest szybkie i pyszne – mówi. Wysokie walory smakowe potwierdza Paweł Piszczek, felietonista kulinarny, wydawca portalu Coś na Ząb TV. – Mocny, wyrazisty, ziołowy smak, złamany delikatnością mozzarelli, ziarnista struktura kremu, a do tego czosnkowo-ziołowe grzanki. Świetna zupa.
Uczestnicy brunchu będą mogli zdegustować toskańską pomidorową, ocenić ją na specjalnej ankiecie i obejrzeć film z gotowania. Poza tym, czeka ich jak zwykle sporo atrakcji kulinarnych przygotowanych przez Mirka Stacha, szefa kuchni Tarnovii. – Jak podczas każdego brunchu, tak i tym razem zaserwujemy gamę różnorodnych potraw, na pewno każdy znajdzie coś dla siebie – mówi Joanna Dobroś, wiceprezes zarządu Hotelu Tarnovia. – Obowiązuje tradycyjna formuła: płacisz 30 złotych i jesz, ile chcesz.
A będzie w czym wybierać: bar sałatkowy, zupy, potrawy mączne, wegetariański, mięsne, rybne, słodkie, desery, propozycje dla najmłodszych. Początek brunchu o godzinie 13.00.
Zdjęcia: Jakub Piszczek