Kurczak w sosie pomidorowym z mascarpone…

  • Publikacja
  • 20/11/2013

 Sam tytuł już zachęca, a danie – pierwsza liga włoska! Darek KOBYLAŃSKI, znany tarnowski fotografik i wydawca, okazał się wybornym kucharzem. Włoska kuchnia, która wydaje się prosta, wcale taka prosta nie jest, bowiem trzeba uchwycić ten subtelny bilans smaków. Darek zrobił to bez pudła, o czym można się przekonać w najbliższą niedzielę 24 listopada podczas tradycyjnego już brunchu w restauracji Hotelu Tarnovia.

 

 

Darek Kobylański jest kolejnym gościem projektu Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia. – Zaserwował danie cudowne w swojej prostocie: pierś z kurczaka delikatnie doprawioną słodką papryką, przesmażoną, a potem zapieczoną w sosie pomidorowym pachnącym czosnkiem, balsamico, tymiankiem, bazylią i oliwkami – mówi Paweł Piszczek, felietonista kulinarny, wydawca portalu Coś na Ząb TV.


Jak Darek gotował, można będzie posmakować, ale i zobaczyć podczas najbliższego brunchu, gdzie będzie degustacja jego dania, projekcja filmu z gotowania, no i całe mnóstwo pyszności przygotowanych przez szefa kuchni Tarnovii. – Jak co miesiąc zapraszamy na brunch w formule płacisz 30 złotych i jesz ile chcesz – mówi Joanna Dobroś, prezes zarządu Hotelu Tarnovia. – Będzie mnóstwo smacznych potraw, od sałatek, zup, przez dania mączne, ryby, mięsa, pieczyste, po desery.

Początek brunchu, jak zwykle o godzinie 13.00.