Kapuśniaczki

  • Publikacja
  • 01/05/2013

Kapuśniaczki

 

 

1 kg kapusty białej

 

½ kg mięsa mielonego

 

3 jajka


3 łyżki grysiku


3 cebule


pieprz

 

 

Sos:
1 litr wody
2 kostki rosołowe -drobiowe
3 łyżki koncentratu pomidorowego
ostra papryka, sól, pieprz

 

Kapustę zetrzeć na grubych oczkach tarki, posolić i odstawić na 30 min., po tym czasie odcisnąć. Cebulę usmażyć, odlać tłuszcz i połączyć z resztą składników. Formować małe okrągłe sznycelki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju. Sznycle włożyć do rondla, zalać sosem i gotować 20 min. na wolnym ogniu. Można podać z ugotowanym ryżem, kaszą lub chlebem. Smacznego!

 

 

Monia.