Druga edycja VIP-owskiego gotowania

  • Publikacja
  • 23/07/2013

 Już w najbliższą niedzielę rusza druga edycja kulinarnej zabawy „Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia”. Przez kolejne pół roku, tradycyjnie w każdą ostatnią niedzielę  miesiąca, kolejni znani tarnowianie gotować będą swoje popisowe dania. Na pierwszy ogień włoskie klimaty w wykonaniu Jakuba Kwaśnego. 

 

 

Jakub Kwaśny, radny Rady Miejskiej, szef SLD w Tarnowie, zaproponował pappardelle z suszonymi pomidorami, szynką szwarcwaldzką i serkiem mascarpone. Jak smakuje potrawa i jak się ją robi okaże się podczas niedzielnego brunchu w restauracji Hotelu Tarnovia. – Nakręciliśmy już film, który premierowo zaprezentujemy w Tarnovii. Trzeba przyznać, że radny znakomicie odnalazł się w kuchni, a makaron ma głęboki, wielowymiarowy smak – ocenia Paweł Piszczek, krytyk kulinarny, wydawca portalu Coś na Ząb TV.


Degustacja „vipowskiej” potrawy jest jednym z elementów niedzielnego brunchu. Poza tym, że wszyscy uczestnicy spróbują pappardelle, będą mogli też skosztować kilkunastu potraw przygotowanych przez szefa kuchni specjalnie na brunch. – W formule brunchu jaką proponujemy, każdy znajdzie coś dla siebie: ryby, owoce morza, dania wegetariańskie, mięsne, sałatki, zupy, specjały dla dzieci, słodkości – mówi Joanna Dobroś, wiceprezes zarządu Hotelu Tarnovia. – Za 30 złotych - jesz ile chcesz.


Tak więc druga edycja Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia rusza. Najbliższa niedziela, restauracja Hotelu Tarnovia, od 13.00 do 17.00.

 

Zdjęcia: Jakub Piszczek