Łosoś a`la Stach

  • Publikacja
  • 15/08/2013

 Wszystko jasne i w dodatku, jak zwykle niezwykle smaczne! Maria Kanior, animatorka aktywności społecznej ludzi 50+ i ikona tarnowskiej kultury, pokazuje swoje fascynujące i utalentowane oblicze kulinarne. Jej Łosoś a`la Stach jest pyszny. Zresztą każdy smakosz może to sam ocenić w ostatnią niedzielę sierpnia, podczas kolejnej odsłony zabawy „Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia”.

 

 

-Proste, idealnie współgrające smaki oraz wielobarwność, to największe atuty dania Pani Marii – ocenia Paweł Piszczek felietonista kulinarny i wydawca portalu Coś na Ząb TV. – To lekkie, letnie danie, idealne na niezobowiązujące spotkanie ze znajomymi przy dobrym winie.


Łosoś a`la Stach (nazwa potrawy od imienia męża p. Marii, który to danie wypieścił i wyniósł na wyżyny) to maźnięty oliwą i sypnięty ziołami filet, który trafia na grill. Wraz z nim grilluje się bakłażana, cukinię i papryki różnych kolorów doprawione ziołami prowansalskimi. Jeszcze zimny sos na bazie jogurtu, czosnku i koperku.


Po Pappardellach Jakuba z Czarnolasu to kolejna potrawa II edycji kulinarnego projektu „Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia”. – Zapraszamy na brunch w ostatnią niedzielę sierpnia, jak zwykle zaczynamy o 13.00. Najpierw premiera filmu z gotowania p. Marii, potem degustacja jej potrawy, a wreszcie to co najlepsze w naszej kuchni w formule płacisz 30 złotych i jesz ile chcesz – zaprasza Joanna Dobroś, wiceprezes zarządu Hotelu Tarnovia.


Przypomnijmy, że każdy uczestnik brunchu otrzyma specjalne ankiety do oceny dania. Każdy, kto wypełni ankietę i odda swój głos, weźmie udział w losowaniu atrakcyjnych nagród. Losowanie odbędzie się na zakończenie II edycji w grudniu tego roku.

 

Zdjęcia: Jakub Piszczek